Drága Elza!

Játékidő: 96 perc
Szinopszis

Drága Elza!

„Az Ember a természet legnagyobb baklövése. Tettiben visszahangzik évmilliók ösztöneinek és néhány lángelme gondolatainak haszontalan forradalma.”

1942 végén járunk, a keleti fronton, Ukrajnában. Itt szolgál Lombos honvéd, akit hazájához és családjához túláradó hűség köt. Egy adminisztrációs hiba miatt azonban nem tud hazajutni szabadságoláskor. Nagyon elkeseredik, de teljesíti a kötelességét, ismét fegyvert ragad, és tovább menetel a keleti front poklába. Egy támadás során megsebesül, és egy éjszakát tölt az ellenséges vonalak mögött, egy gödörben rejtőzködve, ahol megismerkedik egy öregemberrel. Az éjszakát átbeszélgetik, az öreg szavai megingatják Lombos honvéd családjába és hazájába vetett töretlen hitét.
Hajnalban egy orosz büntetőszázad katonái rájuk bukkannak, Lombos honvéd fogságba, majd rövid úton az aknákat taposással hatástalanító szovjet büntetőszázad tagjai, az úgynevezett „taposók” közé kerül.
Lombos nehezen illeszkedik be új környezetébe, de az öregember, aki árnyékként jár-kel az ellenség sorai közt, többször meglátogatja, és tanácsaival próbálja minden áron életben tartani. Útja során kapcsolata kerül barátokkal, akik végül elárulják, és ellenségekkel, akik segítenek rajta. Végül maga is hinni kezd az öregember igazában, miszerint a katonás erkölcs buzgalma és a túlélés ősi ösztöne nem férhet meg egymás mellett.

Mikor játsszák?

2016-03-02 11:00 - Terem 2

Online jegyvásárlás

Rendező
Füle Zoltán
Női főszereplő
Ripli Zsuzsanna
Férfi főszereplő
Makray Gábor,Bodor Géza,Varga Tamás
Női mellékszereplő
Gulyás Enikő,Sopova Valéria
Férfi mellékszereplő
Pintér Sándor,Lencz Márk,Csapó Tamás,Herbály Péter
Producer
Barbalics Péter,Weith Kata,Füle Zoltán
Forgatókönyv
Füle Zoltán,Grátz Márk
Operatőr
Grátz Márk
Vágó
Grátz Márk
Hangmérnök
Lukács Ferenc
Zeneszerző
Horváth szilárd
Díszlet-látvány
Füle Zoltán,Körömi János
Smink-, fodrász- és maszkmester
Papp Szabolcs
Stáb
Fazekas Csongor György Lea Krasnyánszki Gyula Gajdos Béla Papp Szabolcs Boros Mária Molnár Viola

Képek letöltése: