Kis kamerák, nagyvadak

Játékidő: 52 perc
Szinopszis

A “Kis kamerák, nagyvadak” egy tudományos ismeretterjesztő kísérlet krónikája, amelyben Varga Livius, a Quimby zenekar természetrajongó ütőhangszerese vállalkozik arra, hogy a legújabb technika segítségével, kis kamerákkal lesse meg a nagy vadak életét.
Huszonöt éve még három-négy ember cipelte a helyére a felvevőt és a világítást, filmet fűztek a kamerákba, és “ollóval” vágták a filmeket. Tizenöt éve már két ember is elbírta a felszerelést, tepsi méretű kazettákat raktak a kamerákba és szalagos magnókon történt a vágás. Tíz éve marokkamerákra, tenyérnyi kazettákra váltottak és elkezdték számítógépen vágni a filmeket. Ma pedig? Olyan időket élünk, amikor a kamerák kisebbek, mint a kazetták voltak tíz éve és működtetésükhöz egy árva lélekre sincs szükség. Természetfilmes szempontból nézve forradalmi idők ezek. Végre itt a lehetőség, hogy a vadonba telepített automata kamera-rendszerek segítségével minden manipulációtól mentes, valóságos és valós idejű képet kapjunk a természetben zajló folyamatokról.

Mikor játsszák?

2016-03-03 12:25 - Terem 6

Online jegyvásárlás

2016-03-06 14:00 - Terem 6

Online jegyvásárlás

Rendező
Tóth Zsolt Marcell
Stáb
Varga Livius - műsorvezető, szereplő Tóth Zsolt Marcell - producer, vezető-operatőr, vágó Lerner János - író Tisza Balázs - operatőr Moraru Norbert Petrica - operatőr Stodulka Gábor - rendező munkatársa Tamás Zsolt - zenei szerkesztő Mwajas Kriszta, Vidos Erik - főcím, animáció Molnár Attila Dávid - forgatókönyv, producer

Képek letöltése: