A TERMÉSZETFILM MAGYAR TALÁLMÁNY?

Játékidő: 52 perc
Szinopszis

Különleges időutazásunk során a hazai természetfilmezés néhány meghatározó alkotójának segítségével arra keressük a választ, miként ötvöződik a magyar természetfilm múltja és jelene, létezik- e még mindaz a „magyaros” eredetiség, ötletesség és találékonyság, amely mindig is jellemezte a magyar természetfilmek alkotóit.
Minden természetfilm készítőt izgat a kérdés: kíváncsi-e a közönség arra, amit meg szeretnénk mutatni nekik? Vajon a közönség igényei határozzák-e meg, hogy milyen legyen egy természetfilm, vagy tud-e a film hatni a közönségre? Milyen legyen az időtálló természetfilm, és mitől lesz sikeres egy alkotás? Melyek a legnépszerűbb témakörök és milyen kedvelt helyszínek szerepelnek a magyar természetfilmekben? Mitől lesz egy természetfilm igazán látványos? Vajon a magyar természetfilmesek is részletes forgatókönyv alapján dolgoznak, vagy csupán követik a régi filmes mondást, mely szerint a jó természetfilm forgatókönyvét az élet írja? Az elmúlt fél évszázad során természetfilmeseink kamerái nemcsak a hazai tájakra, hanem Afrikától az Antarktiszig, az óceánok mélyétől a magashegységekig és a földfelszín alatti világig mindenhová eljutottak, és lenyűgöző alkotások születtek. Miként sikerül a nézőt odavarázsolni e távoli tájakra? Hogyan próbáltak iramot tartani a szűkös anyagi körülmények közepette dolgozó természetfilmeseink a világ technikai fejlődésével, miként tudtak világszínvonalú alkotásokat létrehozni? Csakugyan magyar találmány lenne a természetfilm?

Mikor játsszák?

2016-03-03 20:20 - Terem 5

Online jegyvásárlás

2016-03-04 12:15 - Terem 6

Online jegyvásárlás

Rendező
Lerner János,Nógrádi Tímea
Stáb
Takács Rita - szerkesztő Tamás Zsolt- zenei szerkesztő Vidos Erik - főcm, animáció Lerner János - operatőr Nógrádi Nógrádi Tímea - operatőr Tóth Zsolt Marcell - producer, vágó Molnár Attila Dávid - producer, operatőr Brinner Zoltán - gyártásvezető

Képek letöltése: