Hangulat-változás

Játékidő: 9 perc
Szinopszis

Történet egy idős házaspárról, akik saját kezükbe veszik életük háttérzenéjének komponálását.
Béla (73) és felesége Margit (70) minden napjukat pontosan ugyanúgy töltik. Életük maga a rutin és nosztalgiázás. Reggeli, piac, főzés, ebéd, tv, vacsora, tv, alvás. Nincs igazi szerepük az életben már.
Ha ilyen idős korban nincs semmi konkrét dolga az embernek, akkor jön a nosztalgiázás. Béla egyszerű, de tömény kérdést tesz fel Margitnak a kapcsolatukról: Mióta is? De társalgás helyett, csak egy nagy sóhaj a válasz. Marad az unalom.
De miért kell ennek így lennie, mi ez a keserű dallam, ami átjárja a szobát, sőt, mintha a csarnokban is hallotta volna már. Béla lezárja a rádiót, de a dallam nem halkul el. Ez a valami, ami keseríti az életét, innen szól, valahonnan a lakásból. De Béla, nem akarja ezt tovább hallgatni. A zaj forrásának keresésére indul. Margit döbbenten kíséri férjét, aki az egész lakást feltúrja, mígnem az előszobaszekrényben, a télikabátok között megleli Veréb Gábor prímást, a keserű hegedűst.
Az idős pár döbbenten figyeli a szekrényben bújó férfit, aki rájuk néz. Most először csönd van.
Margit kávéval kínálja a férfit, és elnézést kérnek tőle, hogy megzavarták, de, ugyan, ha már így alakult, veti fel Béla. Nem lehetne játszani valami vidámabb dallamot?

Mikor játsszák?

2016-03-01 22:20 - Terem 5

Online jegyvásárlás

2016-03-04 18:40 - Terem 3

Online jegyvásárlás

Rendező
Vékes Csaba
Stáb
színészek: Babarczy László, Pogány Judit, Kovács Márton Operatőr: Petrik András Zene: Kovács Márton Vágó: Gotthárdi Balázs Fővilágosító: Simon József Jelmez: Pirityi Emese Gyártásvezető: Fancsikai Péter I. asszisztens: Fancsikai Eszter

Képek letöltése: