A fekete múmia átka

Játékidő: 62 perc
Szinopszis

A XX. század első fele a magyar irdalom aranykora. Az iskolás gyerekek tankönyvei azoknak az irodalmi gigászoknak a műveivel vannak tele, akik a kor híres kávéházaiban ülve ontották remekműveiket. A mi történetünk azonban nem róluk szól.
Hősünk, Plock a ponyvaregények koronázatlan királya, igazi nagymenő. Ő tartja a kávéházi regényírás nem hivatalos gyorsasági világrekordját. Plock azonban most nagy bajban van. Kölcsön kért az Abszint kávéház tulajdonosától, az Örménytől 1000 pengőt, hogy magánkiadásban adja ki verseskötetét, amit még menyasszonya, Evelin elől is titkol. De micsoda csalódás! A kritikák lehúzzák a Nekem fáj című verseskötetet. Ráadásul ha este hatig nem fizeti vissza a pénzt, nemcsak a törzsasztalát veszíti el a kávéházban, de a Pepita Kiadó gonosz és gazdag tulajdonosa, Monsieur Georges, aki régóta reménytelenül szerelmes Evelinbe, most végre igazi esélyt kapna, hogy elcsábítsa.
Az Örmény egy utolsó esélyt ad Plocknak. Ha a tökéletesen idióta és tehetségtelen legkisebb fiának segít este hatig megírnia első regényét, eltekint az adósságtól.
Filmünk a lehetetlen küldetést követi nyomon, amely során Plock és Gerzson megírják a Fekete Múmia Átka című bűnügyi regényt, miközben körülöttük a kávéház hol western kocsmává, hol egy arab sejk sátrává, hol pedig egy kísértetregény félelmetes helyszínévé alakul.
Filmünkkel a legnagyobb magyar ponyvaíró, Rejtő Jenő emléke előtt tisztelgünk, aki szervesebb részét képezi a történetnek, mint azt elsőre bárki is gondolná.

Mikor játsszák?

2016-03-02 11:25 - Terem 6

Online jegyvásárlás

2016-03-03 20:50 - Terem 3

Online jegyvásárlás

Rendező
Madarász Isti
Női főszereplő
Radnay Csilla
Férfi főszereplő
Schmied Zoltán
Női mellékszereplő
Kovács Vanda
Férfi mellékszereplő
Haumann Péter,Szervét Tibor
Producer
Lajos Tamás,Mink Tamás
Forgatókönyv
Hegedüs Bálint
Operatőr
Nagy András
Vágó
Politzer Péter
Hangmérnök
Major Csaba
Zeneszerző
Parádi Gergely
Díszlet-látvány
Hujber Balázs
Smink-, fodrász- és maszkmester
Hortobágyi Ernella,Vég Attila
Stáb
Jelmeztervező - Breckl János

Képek letöltése: