Karácsony előtt

Játékidő: 12 perc
Szinopszis

A novella, melyből a kisfilm készül egy irodalmi köntösbe bújtatott életkép.
A történet egy viszonylag jó módban élő úriember néhány napját meséli el. December 8. és 23. között, tehát pontosan abban az elmebeteg, rohanásos, kapkodós időszakban vagyunk, amit annyira utálunk, miközben paradox módon épp a szeretet ünnepére készülünk.
Egy lucskos, ködös napon hazafelé autózik főhősünk, leverten egy reménytelen évzáró céges rendezvényről, ahol minden volt, csak pénz, siker és összetartás nem! Megtudjuk belső monológjából, hogy magányos, egyedül él, és hogy egy hónapja veszítette el utolsó élő rokonát, édesapját. Egyetlen vágya, hogy mielőbb ledobhassa szmokingját, és egy jó meleg fürdőt vegyen. Lassan kievickél a dugóból és hazaér a sokkal csendesebb kertvárosi városrészbe. Ahogyan leparkol, észrevesz egy guberálót, aki nagy munkában van. Éppen a szomszéd kukáját deríti fel. Főhősünk szarkasztikus humorával kommentálja a látottakat, és váratlan meglepetés éri. A rongyos emberben egy szellemileg, bölcsességben méltó partnerre talál, akiben az "elvárásokkal" ellentétben semmiféle megalázottság, reménytelenség nincs. Sőt! Sok közös vonást vél felfedezni külön utakon járó életeik között. Elmarad az ilyenkor szokásos lejmolási kísérlet is, mi több, épp a kukabúvár tesz egy felajánlást. Mivel ő kiválóan lát, a rosszul látó villa tulajdonos helyett összepározza a hetente kidobott zoknijait, és kvázi "karácsonyi ajándékként" december 23-án beadja a tulajnak.

Mikor játsszák?

2016-03-01 22:20 - Terem 5

Online jegyvásárlás

2016-03-04 18:40 - Terem 3

Online jegyvásárlás

Rendező
Dobronay László
Stáb
Hábermann Jenő - producer Dobronay László - rendező-forgatókönyvíró Straub Dezső - író Gerencsér Gyula - gyártásvezető Király Zsolt - gyártásvezető Straub Dezső - főszereplő Harsányi Gábor - szereplő Straub Péter - szereplő Hábermann Lívia - szereplő Pálos Zsuzsa - szereplő

Képek letöltése: