Közösen a jövőért

Játékidő: 156 perc
Szinopszis

Filmünk célja, hogy közelebb hozza a magyarországi roma kisebbséget a többségi társadalomhoz, hogy megértsük kultúrájukat, gondolkodásmódjukat, mindennapi életüket, nehézségeiket. A magyar többségnek pedig tudomásul kell venni, hogy bár néha nagyon nehéznek tűnik, de a romákkal együtt kell élni – és a romáknak is el kell fogadni, hogy Magyarországon, a magyar nép közösségében élnek.

A Kárpát-medencében évszázadok óta sorsközösségben velünk együtt élő cigányság helyzete az elmúlt évtizedekben az élet számos területén romlott, ezért közös elhatározás alapján a romák és a többségi társadalom együttélésének megerősítése, a közös jövő építése érdekében a Magyar Kormány és az Országos Roma Önkormányzat történelminek tekinthető Keretmegállapodást írt alá.

A program célként fogalmazza meg a cigányság életkörülményeinek javítását és társadalmi beilleszkedésének elősegítését és különös hangsúlyt fektet a munkahelyteremtésre és az oktatás területén történő együttműködésre.
Vajon mi vezette a romákat gyilkolókat tettükig, és vajon miért kell félnie bármelyik félnek a másiktól – hogyan lehet megtalálni a középutat, amikor békében élhetnének egymás mellett az emberek? Milyen erőfeszítéseket tesz a kormány, és a roma vezetés, ezeknek a kérdéseknek a megoldására?
Közös utunkat mutatjuk be, hiszen csak ez lehet a válasz minden feltett kérdésünkre.

Mikor játsszák?

2016-03-02 14:55 - Terem 6

Online jegyvásárlás

2016-03-06 17:45 - Terem 6

Online jegyvásárlás

Rendező
Dobronay László
Stáb
Producer: Hábermann Jenő Operatőr: Markert Károly Szerkesztő-szakértő: Hevér Zoltán Gyártásvezető: Gerencsér Gyula Vágó: Simon Péter

Képek letöltése: