Hagyaték

Játékidő: 15 perc
Szinopszis

Kísérleti rövidfilmünk mozaikfilm, amely számos párhuzamos és egyszerre egymást kiegészítő apró történetből áll. Az apró történeteket zörejek, neszek, egy másik történet hangja előlegezi meg, köti össze egymással. Egy távoli harangszó, egy autó dudája illeszti a mozaik darabjait, az állandó nézőpontváltásokat.
A régmúlt és a jelen, a kint és bent között egy narrátor áll: a ház maga.
Hétköznapi titkok, régi bűnök, lejárt slágerek, kétségbeesett álmok ütköznek a ház falaiba, rejtőznek a bezárt ajtók mögött, az omló vakolatú, kopott lakásokban. Az élet szimmetriáját, harmóniáját a történet keretét biztosító idős nagymama és kislány unokája képviseli.
Az üres mindennapok lefolyása, a rutinszerű cselekedetek bemutatása mellett a ház lakói egyfajta automatizmussá váló kölcsönhatásban élnek egymással, valamint a háttérben meghúzódó magánéletük arctalan őrületével megidézik hanyatló tendenciák beszédes némaságát - a rajtuk átívelő örök értéket képviselő keresztény szeretet életigenlő bölcsességét.
A lakók bűnei rejtettek, arctalanok, de létező belső poklok, önmagukba visszahajló körforgások. Egy bűnös korban épült ház, bűnhöz kötődő, régi ÁVH-s szeparátorának hatása a mai korra, egy kereszt az egyik lakás belső folyosóján a lelkek magányának és kényszerített együttélésének végeláthatatlan körét mutatja be. A polgári és keresztény értékrend Margit néni karakterével, a maga letisztult csendességével átível a filmen, mintegy hidat képezve a bűnök felett.

Mikor játsszák?

2016-03-02 10:15 - Terem 5

Online jegyvásárlás

2016-03-05 17:55 - Terem 3

Online jegyvásárlás

Rendező
Törcsi Levente,Kocsis Dániel
Stáb
Narrátor - Kovács Levente Forgatókönyíró - Törcsi Levente Operatőr - Kocsis Dániel, Dobóczy Balázs H.S.C. Dramaturg - Kovács Levente Zeneszerző - Balla Endre, Alapi István Vágó - Zimay András Grafika - Mitku Márton Hang - Bőhm Dániel Rendezőasszisztens - Szabó Gyöngyi, Palovits Ildikó

Képek letöltése: