A nagyszerelmű város

Játékidő: 52 perc
Szinopszis

A kiegyezés, a millennium, az első világháború utáni idők Magyarországa már mindent tudott a bordélyok, a hatósági engedéllyel rendelkező bárcás kéjhölgyek, a fülledt erotikát ígérő lokálvilág szilajságáról. Kigondolta és kiépítette a szex-ipar helyszíneit, felkutatta és megtalálta a szereplőit, rafináltan kiszolgálta a prostitúció vevőit és eladóit.
Ismeretterjesztő filmünkben arra vállalkozunk, hogy eredeti dokumentumok, korabeli fotók, segítségével megidézzük e korszakot. Felkeresünk eredeti helyszíneket és beszélgetőtársainkkal, dr. Császtvay Tündével és Géczi Jánossal újraértelmezzük ennek a sajátos világnak a mindennapjait.
A narrátor, Simon Kornél igazítja el a nézőt a bordélyházak zegzugos világában. Használunk korabeli mozgóképeket és fotográfiákat. A filmet végigkísérő fikciós betét, egy vidéki cselédlány útját mutatja be, a fővárosi bordélyházba érkezésig.
Filmünk Dr. Császtvay Tünde elegáns kiállítású albuma alapján készült, együttműködve az irodalomtörténésszel.

Mikor játsszák?

2016-03-01 22:00 - Terem 6

Online jegyvásárlás

2016-03-04 20:35 - Terem 3

Online jegyvásárlás

Rendező
Csukás Sándor,Oláh Kata
Stáb
Operatőr - Csukás Sándor H.S.C., Reich Dániel Forgatókönyv - Dr. Császtvay Tünde, Oláh Kata Producer - Németh Gyula Narrátor - Simon Kornél Hangalámondás - Pető Kata Szereplők - Tot Eleonóra, Grülling Ibolya, Orbán Borbála, V. Nagy Krisztina Közreműködők - Dr. Császtvay Tünde, Dr. Géczi János Vágó - Gotthárdi Balázs Hang - Bőhm Dániel Rendezőasszisztens - Kolozsvári Tímea Fővilágosító - Vida Sándor Gyártásvezető - Éliás Judit

Képek letöltése: