GYURIKA - Egy pólós vallomásai

Játékidő: 50 perc
Szinopszis

Kárpáti György a magyar vízilabdázás élő legendája, nem csak arról nevezetes, hogy három olimpiai arany tulajdonosa, ismert figurája az uszoda világának. Aki ismeri, személyesen vagy televízión keresztül megérintette személyisége, utolérhetetlen humora, iróniája, öniróniája, az megérti, hogy „Gyurikáról” nem lehet úgynevezett objektív filmet csinálni. Muszáj bevonni személyiségét a filmkészítésbe. Nem lehet csupán a történet alanya vagy illusztrációja saját életének. Ő egy izzig-vérig mesélő. Rengeteg története van és nagyon színesen képes elmesélni ezeket a sztorikat, legyen az egy személyes indíttatású vagy többek által is ismert legendás pólómeccs.Több könyv szerzőjeként is jegyzik.
Filmes megközelítésünk Gyurika, ezen legendás képességének felhasználására épít. Ő fogja megidézni az általa megélt történeteket, vagy úgy, hogy újra aktív szereplőjükké válik, vagy dokumentum bejátszások kapcsán egy-egy kimerevített pillanatot kommentál, mesél, poénkodik, játszik el számunkra. Ezen a filmszubjektíven keresztül látogatunk el vele filmünk helyszíneire, amik életének a helyszínei, de néha a fantáziájának vagy vicceinek is terepei. Megszólaltatunk élő- és már eltávozott (archív felvételen megőrzött képekkel) barátait, akikkel élő szituációba hozzuk speciális montázs-technika segítségével, Gyurika történetébe ágyazva a szereplőt. Őszintén beszélnénk vele nem csak a sikereiről, hanem kudarcairól vagy akár játékszenvedélyéről is, soha nem feledve a humoros megközelítést.
Mivel ez az

Mikor játsszák?

2016-03-02 20:05 - Terem 3

Online jegyvásárlás

2016-03-05 15:50 - Terem 3

Online jegyvásárlás

Rendező
KÁEL CSABA
Stáb
Forgatókönyvíró – rendező: KÁEL CSABA Producer: DR. NAGY ENDRE Gyártásvezető: BARATHY BOGLÁRKA Vezető operatőr: SOMLAI DÁVID Vágó: TÖRÖK FERENC, ÁDÁM SEBESTYÉN

Képek letöltése: