Reményvasút

Játékidő: 79 perc
Szinopszis

Trencsényi Klára dokumentumfilmjének főszereplői olyan tizenévesek, akik szerint a legjobb dolog a világon a Hűvösvölgy és Széchenyi-hegy között zakatoló Gyermekvasúton szolgálni. A film arra keresi a választ, hogy a mai anyagi és érzelmi nehézségekkel küzdő kamaszok miért találnak menedéket ebben a múlt történelmét hordozó, ám hiánypótlóan szeretetteljes és biztonságot adó intézményben.
A Balatonról feljáró, vasútmániás Gergő, és a tizenegyedik kerületi ikerpár, Viktor és Kármen, nehéz sorsú kiskamaszok. Az ő mindennapjaik követésével egy olyan világba nyerhetünk bepillantást, ahová amúgy nincs bejárásunk: 10-14 éves gyerekek osztják meg velünk örömeiket, gondjaikat, miközben a külső szemlélő csak a fegyelmezetten menetelő kis felnőttet látja bennük, aki vonatot meneszt, jegyet kezel, tiszteleg. Végigkövethetjük, ahogy ezek a gyerekek a felelőségteljes munka és a családi gondok, kamaszkori bájos biztonytalanságok és indulatok között valódi felnőtté érnek.
A DokLeipzig Next Masters versenyének zsűrije az Arany Galamb díj átadásakor a következőket mondta:
"A díjat a szépen fényképezett film azért kapta, mert az anakronisztikus utópia bemutatása mellett pontosan ábrázolja a mai magyar valósággal szembesülő két család nehéz életét."

Mikor játsszák?

2016-03-03 10:00 - Terem 2

Online jegyvásárlás

2016-03-04 16:55 - Terem 5

Online jegyvásárlás

Rendező
Trencsényi Klára
Stáb
Producer: Ugrin Julianna Operatőr: Vízkelety Márton, Trencsényi Klára Vágó: Czakó Judit Hangmérnök: Várhegyi Rudolf, Kristóf Márton Zeneszerző: Sperling Andor HBO executive producerek: Hanka Kastelicová, Závorszky Anna

Képek letöltése: