Meleg férfiak hideg diktatúrák

Játékidő: 97 perc
Szinopszis

A másfél órás kreatív, szocio - dokumentumfilm azt mutatja be, milyen volt a rendszerváltozás előtt Magyarországon meleg férfiként élni. A témának négy fiatal meleg srác ered a nyomába. Hét idős meleg férfi személyes élményei, a kikért titkosszolgálati akták, a mai társadalmi és jogi környezet tükrében értelmezik az elmúlt 50 évet.

Idős meleg férfiak generációjával foglalkozó film a mai napig nem készült. Fontosnak tartottuk ezeket az élettörténeteket megörökíteni, mielőtt azokat a 60 körüli meleg férfiak magukkal viszik. A történetek jelentős része épp a külvilággal való ütközések, a félelmek, önalávetések vagy szembefordulások dokumentuma. A személyes és kulturális réteg ily módon egymásba íródik.

Az interjúalanyok visszaemlékezésén keresztül a fiatal meleg generáció és a többségi társadalom visszaemlékezése is alakul. Az idősebbek történeteire a fiatalok reagálnak, saját történeteikkel, véleményükkel megkapjuk a „melegnek lenni - egykor és most” időbeli és térbeli dinamikáját.

A néző alapvetően két dologgal szembesülhet: alig tud valamit ezekről az élettörténetekről, a hazai meleg történelemről, illetve azzal, hogy az egyént és a közösséget megnyomorító személyes és hatalmi technikáknak - közömbösségével vagy éppen közreműködésével- ő is részese volt.

Mikor játsszák?

2016-03-01 13:45 - Terem 2

Online jegyvásárlás

2016-03-05 17:10 - Terem 5

Online jegyvásárlás

Rendező
Takács Mária
Stáb
Producer: Ugrin Julianna Operatőr: Trencsényi Klára, Szőnyi istván, Vízkelety Márton, Michel Vágó: Palotai Éva Hangmérnök: Almásy Péter Rendezőasszisztens: Tímár Magdi Cilin

Képek letöltése: