Engedem, hadd menjen

Játékidő: 77 perc
Szinopszis

Most múlik pontosan - Az elmúlt tíz év legnagyobb magyar popslágere, mindenki hallotta már elégszer rádióban, tévében, buliban, esküvőn, ballagáson, diplomaosztón, falunapon, koncerten vagy egy étteremben az ott játszó zongoristától.
Mára a folklór részévé vált Kiss Tibor dala, jól ismeri mindenki.
De hogy született ez a dal? Milyen titkokat rejt magában ez a nagy sláger, amikről vajmi keveset tudhatunk a hallgatása során?
Az Engedem, hadd menjen egy három szálon futó zenei nyomozás történetét mutatja be. Megismerúk a dalszerző Kiss Tibor életét, a dalt feldolgozó Csík zenekar előzménytörténetét, valamit egy nagyközönség számára ismeretlen banda, az erdélyi Erdőszombattelki zenekar dalhoz kötődő történetét.
Három újrakezdést ismerhetünk meg az Engedem, hadd menjenből, amelyeket a Most múlik pontosan fűz össze. Alkotás, sors, hagyomány, örökség, újragondolás - ezek a dokumentumfilm legfontosabb motívumai. És természetesen a zene: autentikus magyar népzene, Csík és Quimby dalok erősítik a film atmoszféráját.

Mikor játsszák?

2016-03-02 10:15 - Terem 4

Online jegyvásárlás

2016-03-05 20:45 - Terem 5

Online jegyvásárlás

Rendező
Lévai Balázs
Stáb
Producer: Ugrin Julianna Operatőr: Kőrösi András, Dala István Vágó: Kovács Zoltán Hangmérnök: Böhm Dániel Rendezőasszisztens: Meggyes Krisztina Gyártásvezető: Vajay Hajnalka

Képek letöltése: