Hunnovációk

Játékidő: 50 perc
Szinopszis

Egy hamarosan bevetésre kerülő, Google-lal versenyző, várost letapogató technológia, a világ harmadik legalacsonyabb fogyasztású versenyautója, egy terrortámadást megjósló mesterséges intelligencia, egy sci-fi-ket idéző 3D kamera, amelynek a képébe „beléphetünk” és körbejárhatjuk a színészeket, vagy a jövő autóit biztonságosabbá tevő új anyag, a fémhab. Nem is gondolnánk, hogy ezeket a technológiákat Magyarországon fejlesztik többnyire fiatal mérnökök, akár már diákként. Mint ahogy az első magyar műholdat, a Masatot is a Műszaki Egyetem pár lelkes hallgatója indította útjára. Habár sokan nem gondolnánk, de létezik olyan, hogy magyar űrkutatás.
Ezekre az eredményekre legalább olyan büszkék lehetünk, mint egy-egy kiemelkedő sportteljesítményre. A fokozódó nemzetközi kutatás-fejlesztési és innovációs versenyben az új eredmények egyre gyorsabban fordítódnak át és jutnak el mindennapjainkba úttörő termékek vagy szolgáltatások formájában. Mindeközben a rájuk épülő spin-off cégek több esetben igazi magyar sikertörténetekké válnak, mint például az Aluinvent Kft. vagy a 4D Anatomy Hungary Kft. Filmünkben laikusok számára is érdekes és látványos, ismeretterjesztő módon, animációkkal tűzdelve, egy-egy kutatáson, fejlesztésen és a kutatásokból kinőtt spin-off vállalkozásokon keresztül mutatjuk be az innovációs folyamat különböző állomásait.

Mikor játsszák?

2016-03-02 17:45 - Terem 5

Online jegyvásárlás

2016-03-04 12:15 - Terem 3

Online jegyvásárlás

Rendező
Kopp Krisztina
Stáb
Novák Tamás - producer, Janovics Zoltán - gyártásvezető, Kiss Sándor - vezető operatőr, vágó, Kiss Soma - operatőr, Szentgáli György - zeneszerző, Haluska Gergely - operatőr, Kálazy Zsuzsanna Pubi - rendezőasszisztens, Kálid Artúr - narrátor, Hollósi László - hangmérnök, Czúder Tamás - animáció

Képek letöltése: