A csepeli kettős gyilkosság - hatalmat mindenáron

Játékidő: 52 perc
Szinopszis

Egy hat évvel ezelőtt történt döbbenetes bűncselekményt dolgoz fel a dokumentumfilm, amely az egész országot megrázta, és a motivációkat illetően kérdések sorát vetette fel. A csepeli kettős gyilkosság néven elhíresült bűntényben két pedagógust öltek meg hidegvérrel egy csepeli szakképző iskolában 2009 január 7-én. Az ügy különlegessége, hogy a gyilkosság perceiről hangfelvétel készült, ami az európai kriminalisztika történetében példa nélküli.

A dokumentumfilm az egykori híradások, bírósági bizonyítékok, a tárgyalásokon készült archív felvételek, a döntő bizonyítékul szolgáló hanganyag alapján, valamint rekonstruált jeleneteken, színészek alakításával mutatja be a sorsfordító mozzanatokat. Végigköveti a két áldozat és a két gyilkos előéletét, és percről-percre feltárja a tragédia pillanatait.
A legfontosabb jeleneteket az eredeti helyszíneken, Csepelen forgatták. A gyilkosság fél óráját a bűncselekmény helyén, a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában vették fel. Képsorok láthatóak a Fővárosi Törvényszékről, ahol a maratoni hosszúságú tárgyalásokat tartották. Hozzátartozók, barátok, ismerősök és büntetőjogi szakemberek beszélnek az előzményekről, és keresik a választ arra, hogy mi indíthatta a gyilkosokat cselekedetük elkövetésére. Nyilatkozik az egyik tettes családja is.

Mikor játsszák?

2016-03-02 12:50 - Terem 6

Online jegyvásárlás

2016-03-03 15:25 - Terem 3

Online jegyvásárlás

Rendező
Csarnai Attila,Géczy Dávid
Stáb
Skrabski Fruzsina - producer, Janovics Zoltán - executive producer, Dimeth Balázs - vezető operatőr, szerkesztő, vágó, Farkas Dániel - operatőr, Vojnits Márton - zeneszerző, Kopp Krisztina - gyártásvezető, Merczel Attila -rendezőasszisztens

Képek letöltése: