Nagyi Meséi: Meló

Játékidő: 6 perc
Szinopszis

Egy mesesorozat első epizódja Meló, a sárkány története. Nem mindennapi figura, bár mindennapi szemetünkből készült, a film alakjai, hátterei, illusztrációi hulladékból készültek, a története pedig kapcsolatban vannak a minket körülvevő környezettel.
Míg egy „átlagos” mesebeli sárkány többnyire barlangban vagy elvarázsolt kastélyban lakott, addig ő egy panelház kilencedik emeletének harmincnyolc négyzetméteres lakásában él. Egy nap elhatározza, hogy munkába áll és neki is lát a munkakeresésnek. Először egy óvodában próbál elhelyezkedni, de a gyerekek megijednek tőle zord külseje miatt. Bánatában leül a járda szélére, a feltámadó szél siet segítségére, az orra elé repít egy újságot, benne egy könyvtári állással. Aztán, mivel szereti a könyveket, jelentkezik a hirdetésre. Itt egy tüsszentése okoz tragédiát, mivel sárkány létéből fakadóan lángnyelvet tüsszent. Meló nagyon szomorú lesz, hogy nem talál megfelelő munkát. Lényéből fakadóan hamar rájön, hogy néhány munkára kifejezetten alkalmatlan. Elkeseredetten bandukol a városban. Ám végül, egy véletlen folytán sikerül megtalálnia azt a munkát, amelyben kiteljesedhet és hasznára válhat a környezetének.

Mikor játsszák?

2016-03-01 14:00 - Terem 3

Online jegyvásárlás

2016-03-06 13:45 - Terem 3

Online jegyvásárlás

Rendező
Hegedűs 2 László,Hegedűs Hanna Léna
Stáb
alapmű: Szabó Márton, Forgatókönyv: Hegedűs 2 László, Figuraterv: Szabó Márton, Háttérterv: Lakatos Áron Animátor: Hegedűs Hanna Léna Debreczeni Katalin Hang, zene: Mesterházy Ákos Mesélő (magyar): Molnár Piroska (angol): Mesterházy Gabriella Digitális technika: Harmat Miklós Gyártásvezető: Kálóczy Réka Producer: Mécs Mónika Muhi András

Képek letöltése: