Droszt

Játékidő: 63 perc
Szinopszis

A Droszt címet viselő előadás egy éjszaka történetét meséli el. Egy budapesti éjszakán, négy taxis autójában utazunk, ahol különböző, egymástól független emberekkel ismerkedünk meg. Egy közös van bennük: mindenki valahova megy és valahonnan jön. A két esemény között ülnek az autóban. Nem tudjuk pontosan kik ezek az emberek. Egy megadott tér és egy megadott idő. Egy szolgáltatás, amit ha sürget az idő, igénybe veszünk. Egymásnak ismeretlen emberek utaznak együtt, ismeretlen múlttal és jövővel. Többnyire sohasem találkoznak újra. Az utasok életének csak egy pici szeletét látjuk, amiből csak következtethetünk, hogy kik is ők valójában. Egy a fontos: az út során köztük kialakuló kapcsolat. Aztán a szálak egyszer csak összeérnek, és kezdetét veszi az őrület. Egy fikciós, meseszerű, abszurd játék a taxizásról, amiben elrugaszkodunk a valóságtól. Az előadás a 2013-as Titánium Színházi Szemle Átrium-díjasa.
Az előadás különleges helyet foglalhat el ebben a televíziós-sorozatban. A magyar alternatív színjátszás egyik olyan alkotását mutathatná fel, mely nagy népszerűségnek örvend elsősorban az ifjabb korosztály körében, és a sorozat tematikáját rendkívüli módon színesítené. A mű amúgy is inkább filmes jellegű, az éjszakai taxiban történtek kiválóan alkalmasak az eredeti helyszínen történő ábrázolásra.

Mikor játsszák?

2016-03-02 22:00 - Terem 6

Online jegyvásárlás

2016-03-05 11:55 - Terem 6

Online jegyvásárlás

Rendező
Radnai Márk
Férfi főszereplő
Adilov Alim,Bán Bálint,Gosztonyi Csaba,Kovács Ádám
Női mellékszereplő
Bata Éva,Adilov Edit,Németh Ági,Dömök Edina,Farquhar Anna,Varga Virág
Férfi mellékszereplő
Adilov Amon,Kispál Zoltán,Adilov Ilham,Bárnai Péter,Kövesi József
Producer
Belénessy Csaba
Forgatókönyv
Ivanyos Ambrus
Operatőr
Bálint Dániel, Spáh Károly, Táborosi András
Vágó
Pálfalvi Réka
Hangmérnök
Balogh Zsolt; Péterffy Máté
Díszlet-látvány
Cseh Renátó; légifelvételek: AIRFILM.HU
Smink-, fodrász- és maszkmester
Baka Bea smink
Stáb
Várfoki Zoltán - utómunkagyártás; Freppán Gábor - gyártásvezető; Kulcsár Viktória - produkciós vezető; Zágoni Nóra - produkciós vezető

Képek letöltése: