1989 - Határon

Játékidő: 97 perc
Szinopszis

Magyarország a csőd szélére került 1988 végére. Az állampárt dörzsölt, sokat megélt öregjei egy fiatal, csupán negyvenéves közgazdászt, Németh Miklóst tettek meg miniszterelnöknek, hogy időt nyerjenek, ha pedig jobbra fordul a gazdasági helyzet, megszabaduljanak tőle. Némethnek viszont más tervei voltak. A kormányt függetlenítette a párttól és olyan gazdasági-társadalmi reformokat vezetett be, amelyek egy éven belül a vasfüggöny lebontásához és a köztársaság kikiáltásához vezettek.
A kreatív dokumetumfilm nemcsak a rendszerváltó államférfi, Németh Miklós, portréja. Rengeteg archív felvétellel és az irattárakban, visszaemlékezésekben fellelhető anyagok segítségével életre kelti a nyolcvanas évek végét, teljes abszurditásával és időnként thrillerbe illő feszültségével együtt. Humorral és érzelmekkel teli bepillantást enged a huszonöt évvel ezelőtti események kulisszái mögé.

Mikor játsszák?

2016-03-02 16:25 - Terem 3

Online jegyvásárlás

2016-03-04 10:30 - Terem 4

Online jegyvásárlás

Rendező
Ràcz Erzsébet,Anders Østergaard
Stáb
Németh Miklós, Simon Plum, Ruszev Szilvia, Pernille Bech Christensen, Lise Lense Møller, Gyárfás Eszter, Petrányi Viktória, Gyabronka József, Keszég László, Rátóti Zoltán

Képek letöltése: