Ketten Párizs ellen

Játékidő: 124 perc
Szinopszis

Vaszary Gábor (1897-1985) Ketten Párizs ellen című, 1938-ban megjelent regénye a háború előtti Magyarország egyik legnépszerűbb bestsellere volt. (Másik nagy sikerű regényét, a szintén Párizsban játszódó Monpti-t 28 nyelvre fordították le, és három filmfeldolgozás készült belőle, az 1957-esben Romy Schneider játszotta a főszerepet.)
A Ketten Párizs ellen két budai gimnazista, Radonyi Laci és Pali könnyed kalandjait meséli el, ahogy nemes egyszerűséggel fogják magukat és kimennek Párizsba, csak azért, hogy Laci így tudjon tetszelegni nőideálja előtt. Haza csupán ennyit sürgönyöznek: „Szerencsésen meggondolatlanul Párizsba érkeztünk. Stop. Pénzt kérünk, nehogy éhen haljunk. Stop. Az idő kedvező. Laci és Pali". Nem probléma, hogy egy mukkot sem beszélnek franciául, hiszen meg lehet azt tanulni szótárból is. De sajnos elég ijesztő következményei vannak annak, ha a magyar szavak francia jelentését véletlenül egy sorral lejjebb olvassák és tanulják meg. A könyvben természetesen feltűnnek a kis francia nők, akikbe feltétlenül szerelmesnek kell lenni, és megjelenik néhány kávéházban világot megváltó, gyakorlott magyar lézengő is. Aztán Laci és Pali, amikor úgy érzik, már eléggé kiéhezték magukat, hazasürgönyöznek, de jelentősebb összeg helyett csak a rigorózus Berta néni érkezik meg, hogy valóra váltsa a korábban beígért pofonokat.

Mikor játsszák?

2016-03-03 21:50 - Terem 6

Online jegyvásárlás

2016-03-06 10:00 - Terem 3

Online jegyvásárlás

Rendező
Papp Gábor Zsigmond
Női főszereplő
Pécsi Ildikó,Hőrich Nóra Lili,Hasznos Jenny Sophie,Cécile Zanotti
Férfi főszereplő
Sándor Péter,Barna Zsombor,Thuróczy Szabolcs,Pindroch Csaba,Porogi Ádám
Női mellékszereplő
Kecskés Karina,Osváth Judit,Malek Andrea
Férfi mellékszereplő
Fesztbaum Béla,Elek Ferenc,Dékány Barnabás,Ódor Kristóf
Producer
Papp Gábor Zsigmond,Angelusz Iván
Forgatókönyv
Vaszary Gábor regényéből Papp Gábor Zsigmond
Operatőr
Kardos Sándor
Vágó
Barsi Béla
Hangmérnök
Oláh Ottó
Zeneszerző
Darvas Ferenc
Díszlet-látvány
Tóbiás Tímea
Smink-, fodrász- és maszkmester
Mártha Magdolna,Szever Csaba
Stáb
Gyártásvezető: Szohár Ferenc, Rendezőasszisztens: Erdélyi Dániel, Fővilágosító: Gaál Károly, Kameraman: Kirsch Gusztáv, Jelmez: Balai Zsuzsanna, Maszk: Mártha Magdolna, Fodrász: Szever Csaba, Berendezés: Tímár István, Kellék: Gergely Tamás, Felvételvezető: Valkony Zsolt

Képek letöltése: