40 perc

Játékidő: 39 perc
Szinopszis

Egy fiatal pár drámája ez: még nem tudják, hogy bele akarnak-e vágni a felnőttek életébe. Nem egymással van bajuk, de a fenti probléma beárnyékolja a kapcsolatukat is, ráadásul elég régóta vannak együtt ahhoz, hogy megszokássá, rutinossá váljon az, ami korábban szerelem volt.
Anna és András huszonhét évesek. András lakásán vannak, egy terhességi tesztet szorongatva várnak negatív eredmény reményében. Nemsokára ki is derül: Anna nem terhes. Mindketten megnyugszanak. Anna úgy dönt, hogy inkább hazamegy. András elkíséri, felmennek a lányhoz. Anna azt mondja, hogy felolvas Andrásnak a naplójából, ha ő is úgy tesz, mintha naplóból olvasna. Furcsa játékba kezdenek: egy bejegyzés itt, egy „bejegyzés” ott. Egyre őszintébbek lesznek a játék adta szabadság által. Felszínre bukkan az eddig elhallgatott kérdés: mi lett volna, ha a terhességi teszt pozitív. Anna ráébred, hogy egyáltalán nem volt benne biztos, hogy elvetette volna a gyereket, ha terhes. András nem tud biztos választ adni arra, mit tett volna ebben az elképzelt helyzetben. Veszekedni kezdenek. Régóta először igazán őszinték egymáshoz. Kapcsolatuk látszólag mélypontra kerül, de érzik, ebben a keserű őszinteségben felszabadultak, összetartoznak.
A filmben nincs semmilyen idősűrítés. 40 perc játékidő 40 perc valós időt takar. Azaz, ha lemennek az utcára, akkor végig követjük őket a liftben, aztán az utcán, és a következő házban is felfelé. A film így egyetlen jelenetből áll, amiben csak helyszínváltások vannak.

Mikor játsszák?

2016-03-01 16:40 - Terem 5

Online jegyvásárlás

2016-03-03 18:00 - Terem 6

Online jegyvásárlás

2016-02-23 09:50 - Terem 1

Online jegyvásárlás

Rendező
Barcsai Bálint
Stáb
Forgatókönyvíró: Barcsai Bálint, Réti Adrienn Főszereplők: Barcsai Bálint, Réti Adrienn Operatőr: Kóródi Dániel Vágó: Rudas Marianna Hangmérnök: Mező Dorottya Gyártásvezető: Majoros Zsolt Rendezőasszisztens: Lukács Mihály Látványtervező: Holjencsik Anna Víta

Képek letöltése: