Anna

Játékidő: 17 perc
Szinopszis

Anna egy fiatal, nem túl feltűnő lány rendezett, de üres élettel. Egy panelban él egyedül. A hétköznapokban, monoton adatrögzítési munkát végez. Nem sok beszél emberekkel, de ezt nem is igényli.
Egy nap mégis úgy dönt, hogy megváltoztatja az életét, és úgy fog élni, ahogy mások, olyan dolgok után fog vágyni, mint mások. Első lépésként felmond a munkahelyén, ahol a főnöknő agresszív, dühös fellépése miatt szóhoz sem jut.
Ahogy sétál hazafelé, egy templom mellett megy el. Leül egy padra, majd érthetetlen okból az udvar földjét a táskájába pakolja. Ez lendületet ad neki. Otthon palacsintát készít és átviszi a szomszéd lánynak. A helyzet viszont ügyetlenül sül el. Nem találják meg a közös hangot.
Egy nap zene szűrődik át a szomszédból. Anna gondol egyet, felöltözik, és hívatlanul át megy. A szomszédlány és barátai a lakótárs búcsúztatását tartják. Anna úgy tesz mintha meghívottak között lenne, és hívatlanul csatlakozik a társasághoz, még a bárban is, ahová a társaság továbbmegy.
A lakótárs Andor filozofálgatása és a megivott alkohol miatt Anna úgy dönt, lelép, de nem egyedül.
Eldöntötte, hogy ma szerelmes lesz. Egy ismeretlen sráccal nem sokára egy panzióban találja magát. Másnap reggel egymás mellett feküdve a pillanat elmúltát észlelve, még mindig nem adják meg egymásnak nevüket vagy a telefonszámukat. A srác elmegy. Anna rájön, hogy saját maga megváltoztatása nem lehet egyenlő a boldogsággal, így marad az a furcsa lány, aki volt. Egyedül is, de elégedetten.

Mikor játsszák?

2016-03-01 17:45 - Terem 6

Online jegyvásárlás

2016-03-05 16:50 - Terem 4

Online jegyvásárlás

Rendező
Szikora E. Babett
Stáb
operatőr - Dévényi Zoltán gyártásvezető - Noveczky Tamás látványtervező: Holjencsik Anna

Képek letöltése: