Remény és mítosz - Olasz-magyar örökség

Játékidő: 70 perc
Szinopszis

A Remény és Mítosz című dokumentumfilm Gyöngyössy Imre, a sztálinista börtönöket megjárt karizmatikus költő-filmrendező életútját mutatja be filmjein keresztül. Az első rész expresszív képi világát belső monológként kísérik a művész versei, ars poeticája, vallomásai a század üldözötteiről, hitéről, a szeretet teremtő erejéről. A második részben neves nemzetközi filmkritikusok, esztéták értékelik az Oscar díjra jelölt, a német állami Grimme díjjal és Olaszországban békedíjjal kitüntetett filmrendező műveit. Charles de Tolnay – Tolnay Károly művészettörténész, a firenzei Casa Buonarroti Múzeum egykori igazgatójának, a világ legjelentősebb Michelangelo kutatójának munkásságát mutatja be. A kamera követi életének legfőbb állomásait Itáliában. Miközben a tudós korábbi, ismeretlen archív felvételeken felfedezéseiről beszél, a néző előtt megelevenednek Michelangelo művei, közöttük olyanok is, melyeket még filmben sohasem publikáltak.
Peskó Zoltán, a milanói Scala, a Velencei Teatro La Fenice, a RAI, Európa operaházainak és koncerttermeinek karmestere a klasszikus és modern zene elkötelezett, kiváló interpretátora. A dokumentumfilm a karmester visszaemlékezésein keresztül tárja fel Peskó Zoltán művészi és emberi hitvallását, alkotó hétköznapjait. Toni Servillo szinház- és operarendező és Luciana Abbado Pestalozzi, a Milano Musica kortárs zenei fesztivál egykori igazgatónője értékelik munkásságát és emlékeznek közös munkáikra.

Mikor játsszák?

2016-03-03 10:15 - Terem 3

Online jegyvásárlás

2016-03-04 22:15 - Terem 3

Online jegyvásárlás

Rendező
Petényi katalin,Kabay Barna
Stáb
Író: Petényi Katalin, Producer: Kabay Barna, Operatőr: Tóth Zsolt, Halper János, Jankura Péter, Vágó: Eszlári Beáta, Zene: Edőcs Tamás, Jeney Zoltán, Sound design: Klaus Wendt, Réka Wendt, Gyártásvezető: Markó Judit

Képek letöltése: