Laci

Játékidő: 16 perc
Szinopszis

Laci (28) a nagymamájával él egy budapesti lakásban. Végtelenül precíz és lelkiismeretes. A Központi Orvostudományi Kutató Intézetben kutatóként dolgozik. Nagymamája mentálisan teljesen ép, de testileg segítségre szorul. Régen mély, bizalmi kapcsolatuk volt, de ez a fizikális kiszolgáltatottság miatt mechanikus lett, elvesztette érzékenységét; a nagymama elvesztette unokája közelségét, Laci pedig nagymamájának támaszát.

Egy nap mama megkéri Lacit, hogy érjen haza 5 órára, mert ő nem tudja beállítani a videó-felvevőt, és megy egy film majd a tévében, és szeretné, ha meglenne későbbre is. Laci elmondja, hogy sehogy se tud hazajönni hat előtt.
Miközben Laci a laborban dolgozik, a lakásba két férfi csönget be, akik a tévé-boxot jöttek egységesíteni. A nagymama beengedi őket. A fiúra munkahelyén egy kutatás miatt nagy nyomás nehezedik, és mikor nagyanyja felhívja és elmondja, hogy két, Laci számára idegen férfit engedett be a lakásba, majd a vonal hirtelen megszakad, a fiú teljesen elveszti önuralmát, kikel magából és, amikor nagymamája több próbálkozásra sem veszi fel a telefont, rohanni kezd hazafelé.
Amikor hazaér, betöri az ajtót és rátámad a szerelőkre, akik a nagymamával együtt döbbenten bámulják a fiút. Laci hamar rájön, hogy csak túlaggódta a helyzetet és ráébred, hogy még erős köteléket érez nagymamájával való kapcslatukban.

Mikor játsszák?

2016-03-01 12:00 - Terem 5

Online jegyvásárlás

2016-03-03 17:30 - Terem 4

Online jegyvásárlás

Rendező
Freund Ádám
Stáb
Kóródi Dániel - operatőr, Horváth János Antal, Freund Ádám - forgatókönyvíró, Sarkadi András - vágó, Nyitrai Anna - látványtervező, Mező Dorka - hangmérnök, Majoros Zsolt - gyátárszervező, Kalicz Klára - jelmez

Képek letöltése: